GEZIEN OP TV!

 

Ben je benieuwd naar hoe organizers te werk gaan en wat de geweldige resultaten zijn? Laat je inspireren en kijk eens of je zelf een organizer wilt inschakelen.

THE HOME EDIT

Ik ben een groot fan van opruimprogramma's en word dan ook blij van The Home Edit. De Amerikaanse Clea en Joanna hebben organizing gecombineerd met design en interieur styling, met als resultaat "Luxury organizing".  Je kunt hun werk bekijken in de Netflix serie Get Organized with The Home Edit. Deze twee organizers hebben hun eigen opberg producten op de markt gebracht, die ook in Nederland te koop zijn. Ook hebben zij meerdere boeken geschreven die vol staan met prachtige foto's. Clea & Joanna adviseren, in tegenstelling tot Marie Kondo, klein te beginnen met opruimen. 

MARIE KONDO SPARK JOY

Marie Kondo is een Japanse opruimgoeroe en bestseller auteur. Je kunt haar opruimmethodes zien in haar reality TV serie Tidying Up with Marie Kondo. Deze serie wordt door Netflix uitgezonden. Je ziet hoe Marie gezinnen helpt een opgeruimd huis te krijgen. Ook haar reality show Sparking Joy with Marie Kondo staat op Netflix. Hierin schiet Marie verschillende bedrijven te hulp. Verder Marie heeft boeken geschreven waarin zij haar methode uitlegt. 

Marie heeft een eigen opruim methode ontwikkeld waarin zij per categorie werkt. Zelf houd ik van haar methode omdat je het hele huis grondig aanpakt. Maar het is een radicale methode waar een client aan toe moet zijn en waar ook veel tijd voor vrijgemaakt moet worden. Het gaat namelijk niet erom alles op een zo slim mogelijke manier op te bergen, maar om het wegdoen van spullen die je niet nodig hebt en waar je niet blij van wordt. Je haalt bijvoorbeeld alle kleding uit alle kasten en gaat eerst uitzoeken wat je wilt houden. Dit kan, afhankelijk van hoeveel kleding mensen bezitten, een flinke klus zijn.  

Wanneer ik bij een cliënt wordt gevraagd een kast te organizen maak ik graag gebruik van Marie Kondo's vouw-en indeel methodes voor kleding. Het resultaat is prachtig!

JE HUIS OP ORDE

Een programma op SBS6 waarin Viktor Brand samen met een team - een organizer, een huishoud expert en een klusjesman - een overvol en chaotisch huis in Nederland binnen een week gaat opruimen. Alle spullen uit het huis worden in een loods uitgestald. De bewoners moeten beslissen welke spullen zij echt nodig hebben in hun leven. De rest van de huisraad wordt weggegeven, verkocht of gerecycled. Het team maakt het huis grondig schoon en deelt het hele huis opnieuw in. Er wordt ook een en ander gerestyled want het oog wil ook wat natuurlijk!

Wil je zelf ook hulp om de chaos in huis aan te pakken maar wil je niet op TV? Ik kan mij heel goed voorstellen dat je er niet op zit te wachten dat iedereen jouw privé zit te bekijken! 

 

Of je nu je hele huis wilt aanpakken of slechts een deel van je huis, of een kamer of kast, als professional organizer zet ik de methodes in die bij jou persoonlijk, jouw situatie en jouw wensen passen. Ik begeleid jou in het maken van goede beslissingen over je bezittingen. De volgende stap is het herindelen en slim en netjes opbergen van je spullen. Ook kan ik  de hulp inschakelen van Rimedex Woonzorg. Zij hebben veel ervaring met grote schoonmaak projecten en woningen ruimen. Daarnaast heb ik een klusjesman die ingezet kan worden.

 Tijdens een gratis kennismakingsgesprek bij jou thuis bespreken we hoe ik jou het beste kan helpen je doel te bereiken.