OVER STUDIO RUST & RUIMTE

 

Mijn naam is Sylvia Refos-Hustings.  Ik ben getrouwd en heb 2 zoons in de tienerleeftijd.

Sinds 2019 ben ik mij gaan richten op het vakgebied van Professional Organizing. Dit is namelijk iets wat ik als kind al leuk vond om te doen. De kamer van mijn vriendinnetje opruimen en herinrichten, vrienden en kennissen helpen bij het inpakken en uitpakken tijdens verhuizingen, hulp bieden bij het inrichten van hun huis en indelen van  kasten. Ik word daar blij van!

Ik ben opgeleid tot professional organizer en opruimcoach door de Huishoudcoach. Ik vind het leuk om mijn talenten zoals coachen en organiseren in te zetten om mensen persoonlijke hulp te bieden. Ik heb jarenlange ervaring met het coachen en organiseren: Sinds 1993 ben ik eigenaar van Balletstudio Sylvia in Soest en  train ik kinderen, tieners en volwassen. Ook produceer ik dansvoorstellingen.

 Als moeder en perfectionistische vrouw met een eigen bedrijf weet ik hoe druk je het kunt hebben. Het kan heel zwaar zijn alle ballen hoog te houden. Ik heb zelf ervaren hoeveel rust het mij brengt als ik mijn omgeving netjes en op orde heb, en als ik mijn taken en projecten op de juiste manier plan en afhandel. Ook weet  ik uit ervaring hoe prettig het is als ik mijn huishouden op een snelle en efficiënte manier kan doen.

Als professional organizer en opruimcoach kan ik je leren hoe je zelf je spullen, huishouden, administratie en taken op orde krijgt. Ik begeleid je stap voor stap op een manier die bij jou en jouw situatie past. Ook kan ik jou veel uit handen nemen.

Ik weet uit mijn nabije omgeving hoe lastig het voor mensen kan zijn om afscheid te nemen van een overvloed aan spullen. Dat dit heel stressvol en emotioneel kan zijn. Binnen een gezin kan het veel onvrede  geven als de één alles wil bewaren en de ander juist een strak en opgeruimd huis wil.

Ik help graag mensen met het organizen van hun huis, agenda en taakindeling, huishoudelijke taken, paperassen, een fijne werkplek, een verhuizing, een baby, kinder of tienerkamer, zolder, schuur of andere zaken. Ik kijk nergens van op, dus je hoeft je niet te schamen als je een chaos in huis hebt. Ik vind opruimen en reorganiseren juist heel leuk en krijg daar energie van!

Ik houd niet alleen van organizen maar ook van styling. Als ik iets opnieuw indeel wil ik ook dat het er mooi gestyled uitziet.  Wil jij nieuwe opbergspullen of wil je werken met wat je al in huis hebt? Ik pas mij aan aan jouw wensen. Het is aan jou en je budget om hierover te beslissen. Ik maak het zo mooi en overzichtelijk mogelijk met de middelen die jij kiest.

Een georganiseerd huis geeft je zoveel meer dan je zou denken!  Het geeft je een tevreden en kalm gevoel. Een opgeruimde omgeving geeft je rust in je hoofd. Het geeft je tijd om te doen wat je werkelijk fijn vindt, waar je gelukkig van wordt. Het helpt je te focussen op dingen die er toe doen. Het neemt ook de oorzaak van veel stress en ruzies in huis weg. Als iedereen een steentje bijdraagt word je als gezin een team, in plaats van tegen elkaar te klagen over alle rommel. 

Wanneer je weer grip krijgt op je taken en tijdsindeling valt er een last van je schouders. Je overvolle hoofd wordt schoongeveegd omdat je taken op papier komen te staan en je leert hoe je in actie kunt komen. Geen gepieker meer over wat je nog allemaal moet doen. Geen schuldgevoel meer. Tijd voor jezelf, je gezin, tijd voor dingen waar jij blij van wordt, tijd voor rust en ruimte.

Reviews

Ik heb door mijn zwangerschap moeite met overzicht en structuur. Daarom vond ik het fijn dat Sylvia langskwam. Om mij rust te geven en voor een goed overzicht. Zodat ik een mooi babykamertje heb voor mijn kleine meid. Ik vond het fijn dat ik goede tips kreeg en dat ze ook naar mij luisterde hoe ik het wilde hebben.”

Iris,  werkzaam als verzorgende IG


Sylvia heeft me geholpen om structuur te brengen in het organiseren van de was. Ik ben van nature een eerst doen dan denken type, waardoor er weinig structuur zit in mijn huishoudelijke taken. Sylvia neemt eerst de tijd voor een gesprek. Ze stelt gericht vragen, waardoor duidelijk wordt wat de verstoppingen, ophoping of vertraging veroorzaken. Dat vin ik prettig.mals ik eenmaal begonnen ben met ordenen ( uitsteller 1e klas) wil ik het meteen doen en het liefst alles tegelijk! Eerst kijken , praten en overleggen heeft me geholpen om het in stukjes te hakken en per onderdeel  te werken. Hierdoor blijf ik gemotiveerd. 
Sylvia gaf me een notitieboek en adviseerde mij om ieder idee/project wat in mijn gedachten opkomt op te schrijven in plaats van direct te doen waardoor alles een beetje gedaan werd en niets af kwam. 
De was organiseren had mijn prioriteit. Samen hebben we de wasruimte met kleine budget-vriendelijke aanpassingen heringericht. 
Er zit dusdanig structuur in dat mijn gezinsleden nu precies kunnen zien wat de bedoeling is. “ Mama, waar is mijn sportbroek? Is die al schoon? “ , is een vraag die nu niet meer gesteld wordt. Het is nu helder en duidelijk wat waar ligt en waarom. 

Anoniem uit Vleuten